Dit Ansigt Sladrer

Dit ansigt sladrer

...vil du høre hvad det siger?


Når man arbejder efter principperne i Traditionel Kinesisk Medicin, Bruger man blandt andet ansigtslæsning. Vi kigger på huden generelt, dens tone, hvor udslæt, bumser, sidder.  Noget af det vi også ser har jeg prøvet at gøre let fordøjeligt. Du behøver ikke kunne det udenad, men brug det som en guide i dit eget ansigt 

Ørerne:

Røde ører kan være tegn på en mild allergisk reaktion på enten fødevarer, alkohol, koffein eller medicin. Det kan du gøre: Skær ned på alkohol og koffein, overvej om du spiser noget du ikke kan tåle f.eks. citrusfrugter, kiwi eller tomat.

Panden:

Urenheder øverst på panden er tegn på ubalance i tyktarmen.

Urenheder nederst på panden kan betyde ubalance i tyndtarmen.Rødme, eksem eller urenheder ved hårgrænsen tyder på blæreproblemer.

Tindingen viser, hvordan milten har det. Udslæt her er tegn på, at kroppen ikke kan fordøje maden ordentligt.

Det kan du gøre: Hjælp din fordøjelse på vej ved at få mælkesyrebakterier nok. Spis f.eks. skyr eller yoghurt naturel til morgenmad


Øjenbryn:

Har du urenheder eller udslæt mellem brynene, skyldes det måske, at du spiser for meget fedt og protein. Sidder urenhederne i selve øjenbrynene, er det derimod galdeblæren der er problemet.

Det kan du gøre: Skær ned på den fede mad og mængden af protein. Spis i stedet flere grønsager og sørg også for at få mad med smagsnuancer som surt og bittert. Det giver dig nemlig en bedre fordøjelse.

Hagen:

Urenheder og eksem på hagen er tegn på ubalance i hormonsystemet. Du mærker det måske også i form af menstruations problemer fra uregelmæssig eller smertefuld menstruation til at den helt udebliver.

Det kan du gøre:

Hormonerne reguleres bl.a. via omega-3- og omega-6-fedtstoffer. Spis derfor gerne koldpressede olier, nødder, frø, kerner, oliven og avocado. Spring aldrig morgenmaden over og sørg for at få masser af grønt hele dagen igennem.

Næsen:

Blodsprængninger over næseryggen er tegn på for lidt mavesyre.

En opsvulmet og væskefyldt næse viser, at kroppen har problemer med blodcirkulationen og udskillelse af affaldsstoffer.

  • En opsvulmet og hård næse tyder på, at du har for meget fedt omkring de indre organer.
  • En kløft i næsetippen afslører hjertebanken og hjerteflimmer.
  • En konstant rød næse kan være tegn på hjerteproblemer eller på alkoholmisbrug.

Det kan du gøre:

Undgå sukker og mættet / animalsk fedt. Begræns desuden dit forbrug af alkohol til højst én genstand om dagen og spis ikke mere end to stykker frugt dagligt for at holde indtaget af frugtsukker nede.


Kinderne:

Konstant røde kinder afslører problemer i lunger og hjerte. Årsagen kan være et for stort indtag af de såkaldte „kolde” fødevarer, f.eks. sukker, søde frugter og sojamælk.

Mælkehvide og opsvulmede kinder tyder på slim i lunger og tarm som følge af for mange mælkeprodukter.

Uren hud på kinderne kan være tegn på udskillelse af affaldsstoffer fra lunger og tarm, ses ofte hos rygere.

Små sølv hår på kinderne kan komme, hvis du indtager mange mælkeprodukter. C7 sidste led i nakke inden ryggen starter, kan hæve i vævet rundt om så det bliver forstørret. helt op til tennisbold størrelse.

Det kan du gøre:

Spis flere „varme” fødevarer, bl.a. stærke krydderier, rodfrugter og urter. Hold igen med mælkeprodukter og sukker. Du kan også arbejde med din vejrtrækning, f.eks. ved at tage dybe indåndinger flere gange om dagen.

Øjnene:

  • Poser under øjnene tyder på problemer i nyrer og blære, som regel forårsaget af et søvnunderskud.
  • Væskefyldte poser under øjnene skyldes ofte, at nyrevævet er opsvulmet, sandsynligvis efter indtagelse af for meget væske.
  • Mørke rande under øjnene er ikke kun mangel på søvn det er i den grad også tegn på allergi.

Det kan du gøre:

Sørg for at sove nok om natten, gerne 7-8 timer og drop luren midt på dagen. Lider du af allergi, kan det være en god idé at se nærmere på din kost, justere den og eventuelt supplere med et kosttilskud.

Brug SpaNews´s Collagen øjenmasker de koster ikke alverden

Mund og læber:

  • En opsvulmet overlæbe er tegn på maveproblemer, typisk relateret til selve mavesækken.
  • En opsvulmet underlæbe tyder på problemer med tyktarmen.
  • Tørre læber skyldes ofte et for lavt væskeindtag.

En stærk rødme på læberne kan være tegn på infektion i kroppen, på forhøjet blodtryk eller på unormal lungefunktion.

Revner i mundvigen ses ofte ved mangel på vitamin B12 men også jern. Husk jern optages langt bedre med c-vitamin, så snup da også en rød peberfrugt

Det kan du gøre:

Tyg maden overdrevet langsomt ved de næste måltider. Skær ned på kaffe, te, salt, alkohol, korn, stivelse, animalsk fedt og mælkeprodukter. Undgå helt sukker og lightprodukter med aspartam. Spis grove grønsager og drik rigeligt vand. brug Sheabutter som læbepomade Dine rynker fortæller os om dit liv og dets indhold.

Mange omtaler eksempelvis og fejlagtigt at rynkerne ved munden skyldes rygning – (rygerynker) Men årsagen er en helt anden, og simpel at ændre. Det du ændre ved en ganske simpel livsstilsændring der udelukkende handler om at du ikke fortsat skal give mere end du tager. Så sig fra!! Sig nej, være mindre hjælpsom, særligt når du ikke værdsættes.Din mund fortæller netop ved disse linjer at du skal tænker en hel del mere på dig selv.

Fakta er:

Sukker er en lige så stor synder som rygning er, når det kommer til rynker og hudproblemer generelt. Den største synder af dem alle, er dit manglende vand indtag. Jeg ville understrege at hæves dette ville hudproblemer halveres.